U susret Vaskrsu sa Divnom Ljubojević

Na obostrano zadovoljstvo naše malenkosti i LongPlay-a, najveće koncertne agencije na Balkanu, došlo je do zajedničke saradnje za dekoraciju koncerta umetnice svetskog glasa Divne Ljubojević, koja je  pretvorila četvrtak veče (21. april) u veličanstveni audio-vizuelni događaj  koncertom u ispunjenom Sava Centru, na kome je proslavila 25 godina rada sa svojim horom „Melodi“ i promovisala nedavno objavljenu „Antologiju najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ (PGP RTS).  Kao i subotu (23. april) koncertom u Sinagogi, Novi Sad.

U susret Vaskrsu sa Divnom Ljubojević

Magija koja se mogla osetiti i videti u punom Sava Centru bila je nestvarna, publika je i u vizuelnom smislu dobila neuobičajeno lep ugođaj sasvim prikladan ovakvom tipu događaja. Uopšte uzev, potpuno su ispunjene Divnine najavne reči da ljude očekuje „divan, vizuelno obogaćen i muzičkim iskocima osvežen koncert“.

U susret Vaskrsu sa Divnom Ljubojević

Posle 70 minuta magije, svi članovi ansambla su se pojedinačno, na čelu sa Divnom, poklonili publici, a Divna je, sasvim prigodno, dobila i bukete cveća. Priredila je, prvo otpevavši „Oče naš“, zajedno sa ostalim učesnicima, još petnaestak minuta uživanja posetiocima, a onda se začuo gromoglasan aplauz, najjači tokom cele večeri.

Divna-SC6

Scena koja je bila osmišljena i opremljena na svetskom nivou krasili su naši aranžmani, napravljeni od: zelenog anturiuma, orhideja, kala, belih ruža, ljiljana, tropskog zelenila… i poseban akcenat stavljamo na bršljene koji su bili rasprostranjeni po celoj bini. Isti aranžmani krasili su binu Sinagoge u Novom Sadu, sa bršljenovima rasutim po sceni.

Možemo se pohvaliti da nam je ukazano poverenje da napravimo buket specijalno samo za nju – Divnu Ljubojević. Kombinacija crvenog anturiuma, kala, orhideja i belih ruža sa tropskim zelenilom bio je pun pogodak za ovakvu divu, svetskog glasa.

Divna-SC4

Na Veliku Subotu u 17:20 časova na drugom programu RTS biće prikazan prvi deo jubilarnog koncerta Divne Ljubojević i „Melodi“, održanog u Sava Centru 21. aprila 2016. godine. Drugi deo koncerta biće emitovan u 23:05 časova. Uživajte u magiji scene i čarobnom glasu naše Divne.

Autor Slika: Teodora Ćirić

SHARE IT:

Comments are closed.