Kućni ljubimci i venčanje

Dobro je poznata činjenica da je planiranje venčanja, pored toga što svi to shvataju olako, jako stresno. Ruže  ili Hrizanteme za centralni deo? Klasična bela haljina ili više u fazonu rustike, krem ili bela? Ko će biti kuma, koga za kuma? Da li će se Jelena naljutiti ako je ne pitam da mi bude kuma? Sva ova pitanja zvuče dovoljno da neko ostane u podnožiju stene zauvek – a to je samo vrh ledenog brega.  Jedna stvar je uvek sigurna , a to je da i pored toga ako će se desiti da se napravi peh sa  padom u nekoj složenoj venčanici, odgovor na  „ Da li da se uključi kućni ljubimac?“  UVEK je da.

Ljubimac može biti počasni gost i imati svoje postolje na svadbi tokom ceremonije, ili vaš ljubimac može imati određenu ulogu (npr. da donese prstenje ispred matičara) u ceremoniji. Ali pre nego što vaš  ljubimac dobije glavnu ulogu, razmislite o tome da li će to sve biti prijatno iskustvo za njega. Da li će se vaš ljubimac osećati prijatno među gostima? Da li je poslušan i da li se dobro ponaša? Nema garancije da će vaš ljubimac da se ponaša tačno onako kako biste vi to želeli na dan venčanja. Čak i ljubimci koji su prijateljski nastrojeni mogu da se uznemire u gomili gostiju. Da bi se uverili da vaš ljubimac ima dovoljno vremena da se oseti komforno u takvom okruženju, razmislite o angažovanju dadilja za kućne ljubimce, koji će delovati kao vodiči vašeg ljubimca. Ukoliko se ljubimac posebno uzbudi , može ga nositi ili prošetati oko objekta ili provozati kolima. Na taj način neće morati ni da brinete da li je jeo ili da li je gladan (kao ni da li će završiti u vašoj svadbenoj torti).

Jako je bitno i napomenuti da ukoliko birate garderobu za vašeg ljubimca (npr. ukoliko ga želite obući u smokig ili haljinicu za ljubimce), ona treba da bude komotna, da nesteže, i da nepravi nikakvu neprijatnost za ljubimca. Takođe cveće koje želite da stavite na vašeg ljubimca ili koristite na venčanju , proverite da nije toksično za njega.

Ako nam ne verujete da je prisustvo kućnog ljubimca neizbežno na venčanju , pogledajte ove divne slike kućnih ljubimaca:

SHARE IT:

Comments are closed.