Eh, te devojačke večeri

Devojačko veče, kao običaj, nastao je iz želje da mlada pred udaju proslavi svoje poslednje veče ili dane kao slobodna devojka sa svojim prijateljicama, pokušavajući da maksimalno iskoriste priliku da se zabave i uživaju u tom osećaju da su još uvek devojke. Odličan povod da se sete svih putovanja, neštašluka i provoda koje su radile u devojačkim danima. Ma koliko to blesavo i smešno zvučalo, verujte da su te godine nešto što uvek pamtimo po divnim i iskrenim prijateljstvima, ludim provodima i slobodnom vremenu.

Praksa organizovanja devojačkih večeri traje već vekovima ali je današnji oblik takvih proslava počeo tokom seksualne revolucije 1960-ih. Nije ih bilo u ovolikom broju do 1980- ih godina. Prva knjiga, vodič za planiranje devojačkih večeri, objavljena je 1998. godine i kulturno značenje je u velikoj meri vezano za pojmove jednakosti polova, odnosno predstavlja izraz društvene i seksualne slobode. Nekada se devojačko veče slavilo u kući roditelja, vodilo se računa o broju i polu pozvanih gostiju. Često se dešavalo da proslavi prisustvuje i mladina majka pa je devojačko veče ostajalo kao porodična uspomena. U današnje vreme najvažnija stvar je da tvoja majka nema nikakvih dodirnih tačaka s tim. Možeš čuti samo njen komentar: “To je tvoj dan i možeš da radiš šta hoćeš“!

Negde se veruje da „kuma“ preuzima na sebe celu organizuju devojačke večeri. Važno je da kuma ispita situaciju i sazna da li je mlada planirala da organizuje devojačko veče i da na osnovu tih infomacija donosite odluku. Ukoliko mlada nema u planu da napravi ovakvu vrstu proslave, onda je na vama da odlučite da li ćete je iznenaditi sa nekom zanimljiviom idejom za devojačko veče. Nemojte se opterećivati ovim običajem već ga posmatrajte kao jedan vid druženja za koje ćete uložiti malo više vremena i truda.

Za ovakav vid slavlja je potrebno samo malo kreativnosti i dobro poznavanje svoje prijateljice. Osmislite provod u skladu sa onim što mlada voli i šta bi nju najviše iznenadilo, a za sve ostale sitne detalje možete podelite zaduženja. Iskoristite ostale devojke, mame i bake i napravite poslastice, piće, poklončiće i slično, što će vaše druženje učiniti interesantnijim. Cela organizacija zavisi od toga koji vid proslave želite i kad to odredite, za ostale detalje možete pronaći inspiraciju na našem sajtu ili kontaktirati nas oko organizacije 🙂

Neki od naših predloga kako možete provesti nezaboravan dan sa prijateljicama:

Devojački piknik na otvorenom

Dolazi nam lepo vreme, leto, sunce. Priroda nas zove da joj se pridružimo. Sa devojkama možete provesti nezaboravan dan na pikniku, koji je organizovan u prirodi. Možete osmisliti neku zanimljivu temu ili stil koji će vam biti dodatna zanimacija za taj dan. Prednost piknika je prvenstveno intimnija proslava, gde ćete okupiti svoje drugarice i provesti dan u prepričavanju svojih uspomena i sećanja na sve anegdote koje ste zajedno preživele.

Devojacko vece (3)

Devojačka zabava kod kuće

Organizovanje proslave kod kuće je uvek pun pogodak. Devojke su opuštene, atmosfera je domaća, i može se napraviti celodnevno uživanje. Od serviranja ručka uz omiljeno piće, do trač partija i prelistavanja slika i pričanje o uspomenama iz devojačkih dana. Uvek se može osmisliti neka društvena igra, pogledati film, slušati muzika, pozvati striper, organizovati vatromet….. Takođe kućni party može biti i tematski, devojke mogu imati neki zajednički detalj u vidu cvetnih rajfova, majica sa natpisom, bedževima , til suknjice, slične haljine.

Devojacko vece (4)

Noćni izlazak kao devojačko veče

Ukoliko mlada voli noćne izlaske, odlazak u njen omiljeni klub, rezervisan separe i dobra atmosfera garantuju odličan provod. Pre odlaska u klub možete otići i negde na večeru ili laganu zakusku.

Devojacko vece (5)

SPA vikend ili dan

Organizovanje proslave u vidu odlaska u spa centar i relaks dan postala je novina u devojačkim proslavama, ali i odmah prihvaćena ideja. Odlična opcija da povedete nekoliko najboljih drugarica i da se odmorite i opustite pre venčanja. Spa centri pružaju odlične tretmane zbog kojih ćete biti negovane, a pri tom ćete sve to moći da radite u društvu svojih drugarica. Zajednička masaža, manikir i pedikir, uživajte u sauni ili đakuziju… Možete napraviti i druženje kraj bazena, uživajući u ukusnim voćnim sokovima ili organizovati noćno kupanje od koje ćete sigurno napraviti originalnu zabavu.

Devojacko vece (6)

Putovanje

Organizacija putovanja sa drugaricama na more ili neku egzotičnu destiaciju, jedno od najzabavnijih devojačkih druženja. Možete kombinovati sve prethodne opcije a pri tom će to druženje trajati nekoliko dana. Možete ići u šoping, uživati u diskotekama, đuskati sa strancima,probati nova pića i jela.

Devojacko vece (7)

Drage moje ideja ima puno, koje su odlične i kreativne. Ono što morate uzeti u obzir je vaše vreme i mogućnosti. Naša preporuka je da se organizuje par dana ranije, a ukoliko imate mogućnosti i nedeljama ili mesecima unapred, kako bi imali dovoljno vremena da se oporavite od svega i da budete lepe i spremno dočekate svoj najlepši dan.

Devojacko vece (1)

SHARE IT:

Comments are closed.